top of page

otteluennakko

H.K.H. - GrIFK

19.3.2019

Lähtökohdat:

Yksi peli! Yksi voitto! Se on kupletin juoni tänään! Voittaja on mestari ja häviäjä… noh, sai pelata finaaleissa, periaatteessa. Nyt katsotaan, kenellä kantti kestää, kuka puristaa mailaa ja kuka pystyy pitämään tasonsa kun homma on kerrasta poikki. Virheitä ei voi enää seuraavassa pelissä kuitata, eikä takataskuun taikka hihaan kannata jättää sitä ässää.


Kysymyksiä:

H.K.H.

  • Paineensietokyky? Nyt pelataan kotiyleisön edessä ja olisi mahdollisuus voittaa mestaruus ensimmäistä kertaa kotihallissa. Onko takaraivossa vielä ensimmäisen kotifinaalin shokkialku? Ja jos on, pystytäänkö se kääntämään voimavaraksi vai puristetaanko mailaa liikaa ettei moinen toistu?
     

  • Johtoasemassa pelaaminen? Toisessa välieräpelissä joukkue päästi vastustajan 3 maalin takaa tasoihin, toisessa finaalissa kahden maalin takaa. Kyetäänkö nyt johtoasema pitämään vai annetaako vastustajalle se sauma iskeä vielä johto-osuma, mahdollisesti se voittomaali?


GrIFK
 

  • Oman maalin suojelu? Finaaleihin tolppien väliin hieman yllättäen komennuksen saanut Ranta on torjunut hyvällä prosentilla, mutta usein on irtokiekko jäänyt tarjolle ja monasti sen on HKH verkon perille siirtänyt. Päästetäänkö vastustaja edelleenkin napsimaan irtokarkit pussiin ja viettämään karkkipäivää?
     

  • Alivoimapelaaminen? 7 pudotuspeliottelua ja 10 päästettyä ylivoimaosumaa tarkoittaa 1,43 yv-maalia vastustajalle per ottelu. Kun vastassa on joukkue, joka on tehnyt 6 peliin 11 ylivoimahäkkiä, näistä neljä finaaleissa, ei alivoimapelaaminen saa enää tökkiä.Veikkaus:

Odottaisin kovaa, fyysistä pelaamista. Laidat takuulla paukkuvat eikä senttiäkään anneta jäällä ilmaiseksi. Vaarana jopa on, että tunnetila menee yli varsinkin ottelun alkuminuuteilla, kun joukkueet yrittävät näyttää toiselle paikkansa. Vauhtia, vaarallisia tilanteita, kyseenalaisia vihellyksiä / viheltämättä jättämisiä, kaikkea on tiedossa.  Mutta kun ottelu päättyy, nostaa kotijoukkue pokaalia! HOO! KOO! HOO!

 

bottom of page